Tekvicové muffiny z jemných ovsených vločiek Emco

{{time:40 minút, serving:4 porcie}}

 Ovesné muffiny

Postup  

  • Predhrejte rúru na 180 °C.

  • V miske zmiešajte suché suroviny – pohánkovú múku, škoricu, ovsenú múku a prášok do pečiva.

  • Pridajte trstinový cukor, olej, vajce, tekvicové pyré a mlieko.

  • Premiešajte do hladkého cesta.

  • Vmiešajte orechy a prípadne pár kúskov čokolády.

  • Rozdeľte cesto do formy na muffiny vystlanej papierovými košíčkami (asi do ¾ výšky).

  • Navrch pridajte niekoľko kúskov bielej čokolády.

  • Pečte v predhriatej rúre približne 20 minút dozlatista.

  • Nechajte vychladnúť a podávajte – najlepšie s hrnčekom čaju alebo kávy. ☕

    Ingrediencie  

    • 70 g pohánkovej múky (alebo hladkej pšeničnej múky)

    • 1 lyžička škorice

    • 90 g jemných ovsených vločiek Emco, rozmixovaných na múku

    • 1 lyžička prášku do pečiva

    • 50 g trstinového cukru

    • 25 ml slnečnicového oleja

    • 1 vajce

    • 150 g tekvicového pyré (napr. z pečenej hokkaido tekvice)

    • 100 ml mlieka

    • podľa chuti hrsť orechov (vlašské, lieskové, pekanové...)

    • kúsky bielej čokolády na ozdobenie

     

    K tomuto receptu potrebujete nasledujúce produkty:

     

     

    {{products: 77695}}