Tekvicové muffiny z jemných ovsených vločiek Emco
{{time:40 minút, serving:4 porcie}}

Postup
-
Predhrejte rúru na 180 °C.
-
V miske zmiešajte suché suroviny – pohánkovú múku, škoricu, ovsenú múku a prášok do pečiva.
-
Pridajte trstinový cukor, olej, vajce, tekvicové pyré a mlieko.
-
Premiešajte do hladkého cesta.
-
Vmiešajte orechy a prípadne pár kúskov čokolády.
-
Rozdeľte cesto do formy na muffiny vystlanej papierovými košíčkami (asi do ¾ výšky).
-
Navrch pridajte niekoľko kúskov bielej čokolády.
-
Pečte v predhriatej rúre približne 20 minút dozlatista.
-
Nechajte vychladnúť a podávajte – najlepšie s hrnčekom čaju alebo kávy. ☕
Ingrediencie
-
70 g pohánkovej múky (alebo hladkej pšeničnej múky)
-
1 lyžička škorice
-
90 g jemných ovsených vločiek Emco, rozmixovaných na múku
-
1 lyžička prášku do pečiva
-
50 g trstinového cukru
-
25 ml slnečnicového oleja
-
1 vajce
-
150 g tekvicového pyré (napr. z pečenej hokkaido tekvice)
-
100 ml mlieka
-
podľa chuti hrsť orechov (vlašské, lieskové, pekanové...)
-
kúsky bielej čokolády na ozdobenie
{{products: 77695}}