Cheesecake s čučoriedkami

Sušienky rozdrvte a vmiešajte do rozpusteného masla. Zmes natlačte do okrúhlej otváracej formy na pečenie s dnom vyloženým papierom na pečenie a dajte chladiť do chladničky na asi 20 minút. Podľa chuti môžete sušienkový korpus obohatiť o mleté lieskové oriešky.

Zmiešajte tvaroh (prípadne mascarpone) s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Šľahačkovú smotanu vyšľahajte do tuha a opatrne vmiešajte do tvarohu. Želatínu nechajte napučať v troche vody a potom zohrejte, nesmie sa variť. Vmiešajte do krému. Krém nalejte na stuhnutý sušienkový základ a dajte najmenej na 3 hodiny stuhnúť do chladničky. Cheesecake podávajte zdobený čučoriedkami. Tortu môžete preliať aj čučoriedkovou omáčkou (140 g čučoriedok rozmixujte s 50 g prírodného cukru a lyžicou citrónovej šťavy, prepasírujte, aby bola omáčka hladká).

Ingrediencie

  • 200 g Emco Digestive Karamel
  • 70 g masla
  • 350 g jemného tvarohu (alebo mascarpone)
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 200 g práškového cukru
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 15 g práškovej želatíny
  • 150 g čučoriedok