Kokosový cheesecake
Na korpus rozdrvte sušienky na omrvinky. Pridajte maslo a kokos, dôkladne spracujte, aby sa všetko spojilo. Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložte papierom na pečenie. Na dno natlačte rovnomerne hrubú vrstvu sušienkovo-kokosovej zmesi a takto pripravený korpus dajte chladiť. Ricottu a smotanový syr vymiešajte dohladka. Pridajte cukor, vajce, citrónovú kôru, vanilkový extrakt a limetovú šťavu, roxmixujte, aby sa všetko spojilo. Zmes nalejte na korpus a pečte v rúre vyhriatej na 150 °C cca 40 minút alebo tak dlho, než náplň sadne. Nechajte vo forme vychladnúť a podávajte.
Ingrediencie
- 300 g ricotty
- 300 g smotanového syra (Philadelphia, Buko...)
- 130 g krupicového cukru
- 3 vajcia
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 lyžica jemne strúhanej citrónovej kôry
- 2 lyžice limetovej šťavy
- Na korpus: 150 g Emco ovsených sušeniek kokosových, 60 g strúhaného kokosu, 50 g rozpusteného masla
K tomuto receptu potrebujete nasledujúce produkty Emco:
{{products: 78343}}