Mrkvová torta
Vajcia, cukor a javorový sirup vyšľahajte. Pridajte suché prísady a olej, nakoniec mrkvu a orechy. Nalejte do vymazanej alebo papierom na pečenie vyloženej tortovej formy (menší priemer). Pečte zhruba 1 h na 175 °C. Všetky prísady na krém: 250 g syra (Lučina, Philadelphia…), šťava z ½ citróna, 1 lyžička javorového sirupu, 250 g tvarohu, 200 ml smotany na šľahanie spojte a vyšľahajte. Tortu nechajte vychladnúť, naprieč rozpoľte, natrite 1/3 krému. Zvyškom krému natrite celú tortu. Nechajte chladnúť najlepšie do druhého dňa, kedy sa chute pekne rozležia.
Ingrediencie
- 1 lyžička mletej škorice
- štipka soli
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička jedlej sódy
- 2 vajcia
- 200 ml repkového oleja
- 200 g trstinového cukru
- 1 lyžička javorového sirupu
- 120 g polohrubej múky
- 40 g jemných ovsených vločiek Emco (rozomletých)
- 230 g nahrubo nastrúhanej mrkvy
- 70 g drvených vlašských orechov