Mrkvová torta

 

Vajcia, cukor a javorový sirup vyšľahajte. Pridajte suché prísady a olej, nakoniec mrkvu a orechy. Nalejte do vymazanej alebo papierom na  pečenie vyloženej tortovej formy (menší priemer). Pečte zhruba 1 h na 175 °C. Všetky prísady na krém: 250 g syra (Lučina, Philadelphia…), šťava z ½ citróna, 1 lyžička javorového sirupu, 250 g tvarohu, 200 ml smotany na šľahanie spojte a vyšľahajte. Tortu nechajte vychladnúť, naprieč rozpoľte, natrite 1/3 krému. Zvyškom krému natrite celú tortu. Nechajte chladnúť najlepšie do druhého dňa, kedy sa chute pekne rozležia.

Ingrediencie

  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka soli
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 2 vajcia
  • 200 ml repkového oleja
  • 200 g trstinového cukru
  • 1 lyžička javorového sirupu
  • 120 g polohrubej múky
  • 40 g jemných ovsených vločiek Emco (rozomletých)
  • 230 g nahrubo nastrúhanej mrkvy
  • 70 g drvených vlašských orechov