Ovsená kaša s hruškou a čučoriedkami
{{time:30 minút, serving:2 porcie}}
Postup
Do malého hrnca dajte vodu, trstinový cukor, škoricu, nové korenie, badyán a citrónovú šťavu. Hrušky umyte, ošúpte a vložte do hrnca. Keď voda dosiahne bod varu, varte v nej hrušky (na miernom ohni) ďalších 15-20 minút. Môže to byť aj menej v závislosti od toho, ako sú hrušky zrelé. Hrušky sú hotové hneď, ako zmäknú.
Medzitým opražte vločky na suchej panvici, pridajte ľanové semienka, ryžový sirup, premiešajte a zalejte mliekom. Za stáleho miešania varte, kým nezhustne.
Kašu dajte do misky, posaďte do nej hrušku, ktorú ste nechali odkvapkať na papierovej utierke. Ozdobte mandľami, čučoriedkami, niekoľkými ľanovými semienkami a podľa chuti pokvapkajte sirupom alebo medom.
Ingrediencie
- 2 stredne veľké zrelé hrušky
- 1 lyžica trstinového cukru
- šťava z 1/2 malého citróna
- 1 celá škorica
- 2 guľôčky nového korenia
- 1 badyán
- 1 liter vody
Na kašu:
- 100 g jemných ovsených vločiek Emco s vlákninou
- 500 ml mandľového mlieka
- 10 g ryžového sirupu (alebo medu, alebo iného sirupu podľa chuti)
- 5 g ľanových semienok (zmiešaných)
- mandle nakrájané na plátky (pražené nasucho)
- čerstvé kanadské čučoriedky (množstvo podľa chuti)
- sirup alebo med na pokrytie kaše v miske
K tomuto receptu potrebujete nasledujúce produkty Emco:
{{products: 77695}}