Ovsená kaša s hruškou a čučoriedkami

{{time:30 minút, serving:2 porcie}}

Postup

Do malého hrnca dajte vodu, trstinový cukor, škoricu, nové korenie, badyán a citrónovú šťavu. Hrušky umyte, ošúpte a vložte do hrnca. Keď voda dosiahne bod varu, varte v nej hrušky (na miernom ohni) ďalších 15-20 minút. Môže to byť aj menej v závislosti od toho, ako sú hrušky zrelé. Hrušky sú hotové hneď, ako zmäknú.

Medzitým opražte vločky na suchej panvici, pridajte ľanové semienka, ryžový sirup, premiešajte a zalejte mliekom. Za stáleho miešania varte, kým nezhustne.

Kašu dajte do misky, posaďte do nej hrušku, ktorú ste nechali odkvapkať na papierovej utierke. Ozdobte mandľami, čučoriedkami, niekoľkými ľanovými semienkami a podľa chuti pokvapkajte sirupom alebo medom.

Ingrediencie

  • 2 stredne veľké zrelé hrušky
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • šťava z 1/2 malého citróna
  • 1 celá škorica
  • 2 guľôčky nového korenia
  • 1 badyán
  • 1 liter vody

Na kašu:

  • 100 g jemných ovsených vločiek Emco s vlákninou
  • 500 ml mandľového mlieka
  • 10 g ryžového sirupu (alebo medu, alebo iného sirupu podľa chuti)
  • 5 g ľanových semienok (zmiešaných)
  • mandle nakrájané na plátky (pražené nasucho)
  • čerstvé kanadské čučoriedky (množstvo podľa chuti)
  • sirup alebo med na pokrytie kaše v miske

K tomuto receptu potrebujete nasledujúce produkty Emco:

{{products: 77695}}