Cheesecake Digestive

Sušienky rozmixujeme v mixéri, alebo ich vložíme do pevného vrecka a rozdrvíme valčekom. Potom ich zmiešame s rozpusteným maslom. Sušienkovú zmes nasypeme na dno okrúhlej formy (s priemerom cca 25 cm), vyloženej papierom na pečenie a pritlačíme pohárom. Po okrajoch zmes trochu nadvihneme do bokov formy.

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C zhruba 10 minút.

Medzitým  si pripravíme krém. Ručne zmiešame mascarpone s cukrom, potom po jednom pridáme vajcia. Na záver dochutíme citrónovou šťavou, prípadne aj vanilkou. Krém nalejeme na mierne vychladnutý korpus. Pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C (teplovzdušná) približne 1 hodinu, čas pečenia je u každej rúry tochu iný. Pre ideálny výsledok vložíme pod formu na spodný rošt plech naplnený vodou.

Po upečení necháme cheesecake dostatočne  vychladnúť  (najlepšie cez noc) a zdobíme podľa svojej chuti.

Ingrediencie

  • 200 g sušienok Emco Digestive
  • 80 g masla
  • 500 g mascarpone
  • 3 vajcia
  • 80 g práškového cukru
  • 2 lyžice citrónovej šťavy