Tortičky s orechami a jablkami
Namleté ovsené vločky zmiešame s kypriacim práškom, škoricou a premiešame. Orechy jemne namelieme, ošúpané jablká nastrúhame najemno, hrozienka opláchneme a necháme odkvapkať. Mlieko zmiešame s medom, olejom a vajcom. Následne všetky ingrediencie zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Rúru si predhrejeme na 220 °C. Cestom naplníme silikónové košíčky maximálne do 2/3 výšky a necháme ich 12-20 minút piecť. Či už sú košíčky hotové, poznáme tak, že do stredu košíčkov zapichneme špajdlu. Pokiaľ sa na ňu cesto nenalepí, je tortička hotová.
Nutričné hodnoty v 100 g: 272 kcal, bielkoviny: 7,3 g, sacharidy: 38,9 g, cukry: 17,3 g, tuky: 10,2 g, nasýtené mastné kyseliny: 1,3 g, vláknina: 4,3 g, soľ: 0,253 g, pridaný cukor: 13 g.
Recept prešiel hodnotením, zodpovedá kritériám programu a bol certifikovaný logom Viem, čo zjem.
Ingrediencie
- 200 g mleté Emco ovsené vločky
- 1 čajovú lyžičku škorice (5 g)
- 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku (5 g)
- 1 vajce
- 40 g vlašských orechov (2 polievkové lyžice)
- 150 g jabĺk
- 10 g hrozienok
- 100 ml mlieka
- 110 g medu
- 2 lyžice repkového oleja
- silikónové a papierové košíčky