Pusinky z ovsených vločiek a sušeného ovocia

 

Margarín rozpustíme na panvici, pridáme ovsené vločky a necháme ich nasať tuk. Zmes necháme vychladnúť. Sušené ovocie (najlepšie v bio kvalite, nesírené) nakrájame na maličké kúsky. Vločky zmiešame s ovocím, pridáme vajce, cukor alebo sladidlo a vytvoríme kompaktnú zmes. Pomocou čajovej lyžičky vytvoríme malé pusinky, ktore dávame na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v trúbe približne 10 minút. Upečené a vychladnuté pusinky vložíme do farebných papierových košíčkov.

Nutričné hodnoty v 100 g: 317 kcal, bielkoviny: 7,8 g, sacharidy: 56,4 g, cukry: 26,8 g, tuky: 12,2 g, nasýtené mastné kyseliny: 4,9 g, vláknina: 7,7 g, soľ: 0,055 g, pridaný cukor: 19,6 g.

Recept prešiel hodnotením, zodpovedá kritériám programu a bol certifikovaný logom Viem, čo zjem.

Ingrediencie

  • 100 g ovsených vločiek
  • 40 g kvalitného margarínu
  • 80 g zmesi sušeného ovocia (marhule, broskyne, slivky)
  • 1 vajce
  • lyžička tekutého sladidla stévie alebo 66 g cukru