Mrkvové guľky s polevou z kešu orechov

{{time:360 minut, serving:3 porcie}}

Gulky

 

Mrkvové guľky s polevou z kešu orechov

Postup

Kešu orechy zalejeme vodou a necháme ich namočené minimálne hodinu (ideálne cez noc).

Do mixéra si dáme nastrúhanú mrkvu, orechy (vlašské alebo pistácie), datle a ovsené vločky.

Rozmixujeme a vytvarujeme guľky. Dáme ich na 30 minút schladiť do chladničky a medzitým si pripravíme krém.

Do mixéra dáme kešu bez vody, roztopené maslo, javorový sirup a vodu. Začnite s 50 ml a podľa potreby prilievajte, kým nevznikne hustý krém.

👉 Na vegánsku verziu použite kokosový olej.

Guľky obaľte v kréme a opäť vložte na 30 minút do chladničky.

Tip: Ozdobiť môžete lyofilizovaným ovocím od Emco.

Ingrediencie

  • 100 g kešu orechov Emco

  • 100 g nastrúhanej mrkvy

  • 90 g orechov (vlašské alebo pistácie)

  • 150 g datlí (vážené s kôstkou)

  • 3 lyžice jemných ovsených vločiek Emco

Na tento recept budete potrebovať nasledujúce produkty Emco:
{{products: 2740,3343,77695,91250}}