Mrkvové guľky s polevou z kešu orechov
{{time:360 minut, serving:3 porcie}}
Mrkvové guľky s polevou z kešu orechov
Postup
Kešu orechy zalejeme vodou a necháme ich namočené minimálne hodinu (ideálne cez noc).
Do mixéra si dáme nastrúhanú mrkvu, orechy (vlašské alebo pistácie), datle a ovsené vločky.
Rozmixujeme a vytvarujeme guľky. Dáme ich na 30 minút schladiť do chladničky a medzitým si pripravíme krém.
Do mixéra dáme kešu bez vody, roztopené maslo, javorový sirup a vodu. Začnite s 50 ml a podľa potreby prilievajte, kým nevznikne hustý krém.
👉 Na vegánsku verziu použite kokosový olej.
Guľky obaľte v kréme a opäť vložte na 30 minút do chladničky.
Tip: Ozdobiť môžete lyofilizovaným ovocím od Emco.
Ingrediencie
-
100 g kešu orechov Emco
-
100 g nastrúhanej mrkvy
-
90 g orechov (vlašské alebo pistácie)
-
150 g datlí (vážené s kôstkou)
-
3 lyžice jemných ovsených vločiek Emco
Na tento recept budete potrebovať nasledujúce produkty Emco:
{{products: 2740,3343,77695,91250}}