Valentínske donuty s lyofilizovaným ovocím
Múku preosejeme s práškovým cukrom, pridáme soľ, rozdrobené droždie, vanilkový cukor a dobre premiešame. Potom pridáme vajcia, zmäknuté maslo, mlieko a vypracujeme hladké cesto.
Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste asi 30 minút, potom ho prepracujte a nechajte kysnúť dvakrát dlhšie. Vyvaľkajte ho na 2 cm hrubý plát a vykrajujte srdiečka alebo iné tvary.
Vykrojené tvary položte na pomúčenú plochu, prikryte utierkou a nechajte asi 20 minút kysnúť. Šišky opečieme na rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista a necháme odkvapkať na savom papieri.
Preosiaty cukor, 5 lyžíc horúcej vody a citrónovú šťavu vyšľahajte do hladkej, lesklej polevy a podľa chuti pridajte rozdrvené lyofilizované ovocie (odporúčame maliny alebo jahody). Vychladnuté šišky namočte do polevy a ozdobte sušeným ovocím.
Ingrediencie
- 520 g hladkej múky
- 40 g práškového cukru
- soľ
- 10 g sušeného droždia
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 2 vajcia
- 50 g masla
- 220 ml mlieka
- olej na vyprážanie
- 200 g práškového cukru
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- Lyofilizované maliny alebo jahody Emco
K tomuto receptu potrebujete nasledujúce produkty Emco:
{{products: 91337,91250}}