Vianočný cheesecake

 

Sušienky rozdrvte a vmiešajte do rozpusteného masla. Zmes natlačte do okrúhlej otváracej formy na tortu s dnom vyloženým pečiacim papierom. Dajte na 10 minút do rúry rozohriatej na 180 °C.
Zmiešajte mascarpone, tvaroh (prípadne Lučinu), kyslú smotanu, práškový cukor, vanilkový cukor, vajce a vaječný likér. Túto zmes nalejte na upečený sušienkový základ. Dajte do rúry a pečte cca 30 minút (rúru počas pečenia neotvárajte). Skontrolujte, či sú okraje torty pevné, uprostred by sa mala torta triasť ako puding. Tortu nechajte vychladnúť v otvorenej rúre.
Potom dajte tortu na pár hodin chladiť do chladničky. Hotovú tortu ozdobte podľa príležitosti a preferencií svojich chutí… sušenými brusnicami, vetvičkou rozmarínu, cukrovými guľôčkami atď.

Ingrediencie

  • 200 g Digestive Originál
  • 70 g masla
  • 300 g jemného tvarohu (prípadne Lučiny)
  • 300 g mascarpone
  • 250 ml kyslej smotany
  • 3 vajcia
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 1/2 lyžice vaječného likéru